Manuele therapie

Bij manuele therapie wordt uitgebreid geluisterd en gekeken naar waar de klachten vandaan komen en wat voor factoren de klachten eventueel in stand houden. Het is bestemd voor cliënten met bewegingsklachten en pijn in de rug, nek, heup, been, schouder, arm of hoofd. Dit kan gaan om acute klachten of juist bij langdurige pijnklachten of stijfheid. Chronische klachten betekent dat de klachten langer dan 3 maanden bestaan.

Er wordt bij deze specialisatie gebruik gemaakt van een aantal specifieke technieken om de gewrichten beter te laten functioneren.  Tijdens de manuele therapie worden de gewrichten van het lichaam op een zachte, subtiele manier bewogen, eventueel gevolgd door een manipulatie (kraken in de volksmond genoemd). Het effect wordt vrij snel gevoeld doordat de cliënt minder pijn ervaart of beter kan bewegen.

Daarnaast wordt gekeken wat de cliënt nodig heeft om het lichaam zelf zo optimaal mogelijk te laten bewegen en dit kan volhouden (preventie). Hierbij wordt rekening gehouden met het soort werk wat iemand doet en welke oefeningen het beste bij de patiënt passen.

Welke techniek toegepast wordt zal in overleg gaan met de cliënt, samen wordt een behandelplan opgesteld.

Ook bij de volgende klachten is het zinvol om een manueel therapeut te raadplegen:

Rianne Boot is binnen de praktijk gespecialiseerd in manuele therapie. Wilt u meer informatie over manuele therapie of een afspraak maken met onze manueel therapeut, neem dan gerust contact met ons op.