Geriatrie fysiotherapie

Wat is geriatrie fysiotherapie?

Geriatrie fysiotherapie is fysiotherapie gericht op de problemen die ontstaan bij het ouder worden. Ouder worden is niet altijd eenvoudig. Soms wil uw lichaam niet meer even soepel functioneren als voorheen. Bij DBZ fysio zijn Maayke Kooistra, Pien van Bommel en Sylvia Kamp gespecialiseerd in de geriatrie fysiotherapie. De therapie is vooral gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Wat doet een geriatriefysiotherapeut?

Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg bij ouderen. Vaak gaat dit om complexe problemen. Zowel op het gebied van gezondheid, als het gebied van zelfstandigheid. Helaas kan het ook gaan om jongeren die al problemen hebben met dementie, ziekte van Parkinson, MS of na een beroerte.

Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kijken naar u als persoon. In samenspraak met u en eventueel uw omgeving wordt een behandeling opgesteld. De behandeling bestaat uit oefentherapie gericht op wat voor nodig is. Dit kan zijn het verbeteren van uw conditie, evenwichtstraining, valpreventie, looptraining, krachttraining of lenig makende oefeningen. Daarnaast zullen dagelijkse activiteiten die o.a. in de thuissituatie moeilijk verlopen geoefend worden.

De fysiotherapeut geeft advies, voorlichting en stemt het behandelplan af met andere zorgverleners en eventuele mantelzorgers. Er wordt veel samengewerkt met de huisarts, thuiszorg, ergotherapeut, diëtist of psycholoog. Samen wordt gekeken naar het beste behandelplan voor u.

Situaties waarbij wij kunnen helpen:

– Situaties bij lopen, balans- en valproblemen
– Artrose, reuma, osteoporose
– Spierziekten, dementie, beroerte
– Revalidatie na een nieuwe heup of knie
– Hart-, vaat- en longaandoeningen
– Beweegangst
– Advies over preventie. Hoe blijft u vitaal genoeg om thuis te blijven wonen en uw hobby’s te kunnen blijven doen.

Het aantal behandelingen verschilt per situatie. Indien nodig kunnen de therapeuten bij u aan huis komen.

Heeft u vragen, dan kan u altijd contact opnemen met ons. Onze secretaresses weten er veel van, en u kunt altijd naar Maayke, Pien of Sylvia vragen.