Jaap Frederiks


Fysiotherapeut
Manueel therapeut en Orofaciaal therapeut i.o.
Dry Needling
Hooikoorts medical taping
Stagebegeleider

Fysiotherapeut – Manueel therapeut en Orofaciaal therapeut i.o. – Dry Needling – Hooikoorts medical taping

Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen en ben in juni 2016 afgestudeerd. Op de HAN ben ik opgeleid tot fysiotherapeut met het uitstroomprofiel “Musculoskeletaal” (Manuele therapie en sportfysiotherapie) Ik richt me met name op de manuele kant van fysiotherapie, Sinds juli 2013 ben ik in dienst van DBZ fysio. Mijn werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit het begeleiden tijdens fitnessuren van sporters, tape aanleggen en (sport) massage verzorgen.
In 2016 ben ik afgestudeerd en ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij DBZ fysio.

Vanaf september 2016 zal ik me verder gaan specialiseren in de Musculoskeletale Revalidatie, een masteropleiding in Nijmegen waar Manuele therapie, kaakfysiotherapie en sportfysiotherapie gecombineerd worden. Ik ga hiervoor één dag per week op woensdag de collegebanken in.

In mijn studententijd zat ik in het bestuur van de studievereniging Nopfy (Nijmeegse Opleiding Paramedische Fysiotherapie) en organiseerde ik vanuit de HAN het medische team van Alpe d’Huzes voor het KWF.

Dit zeggen wij over Jaap:

Al voordat Jaap fysiotherapie ging studeren liep hij al stage bij ons. Jaap is leergierig en hij zoekt continu naar verbetering van zijn kennis en zijn handelen als fysiotherapeut. Alle aandoeningen of symptomen, die hem onbekend zijn, zoekt hij direct op. Jaap is flexibel en vangt geregeld trainingsuren van collega’s op. Hij is proactief en erg collegiaal. Alle sporters zijn weg van hem omdat hij zijn enthousiasme over sport goed over kan brengen omdat hij zelf ook zo’n ontzettend fanatieke sporter is!