Jaap Frederiks


Fysiotherapeut
Master Muskuloskeletaal en Orofaciaal therapeut
Dry Needling
Medical taping
Stagebegeleider

Fysiotherapeut – Master Muskuloskeletaal en Orofaciaal therapeut – Dry Needling
BIG-nummer: 19921192604

Ik heb fysiotherapie gestudeerd aan de HAN in Nijmegen en ben in juni 2016 afgestudeerd. Op de HAN ben ik opgeleid tot fysiotherapeut met het uitstroomprofiel “Muskuloskeletaal” (Manuele therapie, kaakfysiotherapie en sportfysiotherapie). Sinds juli 2013 ben ik in dienst van DBZ fysio. Mijn werkzaamheden bestonden toen voornamelijk uit het begeleiden tijdens fitnessuren van sporters, tape aanleggen en (sport) massage verzorgen.
In 2016 ben ik afgestudeerd en ben ik werkzaam als fysiotherapeut bij DBZ fysio.

Vanaf september 2016 heb ik me verder gaan gespecialiseerd in de Musculoskeletale Revalidatie, een masteropleiding in Nijmegen waar Manuele therapie, kaakfysiotherapie en sportfysiotherapie gecombineerd worden. In 2020 ben ik als Master of Science afgestudeerd als Orofaciaal Fysiotherapeut. De specialisatie Orofaciaal fysiotherapeut betekent dat ik ben opgeleid om kaak, hals, hoofdpijn, duizeligheid, aangezichtspijn en oncologische klachten behandel.

In mijn studententijd zat ik in het bestuur van de studievereniging Nopfy (Nijmeegse Opleiding Paramedische Fysiotherapie) en organiseerde ik vanuit de HAN het medische team van Alpe d’Huzes voor het KWF.

Dit zeggen wij over Jaap:

Al voordat Jaap fysiotherapie ging studeren liep hij al stage bij ons. Jaap is leergierig en hij zoekt continu naar verbetering van zijn kennis en zijn handelen als fysiotherapeut. Alle aandoeningen of symptomen, die hem onbekend zijn, zoekt hij direct op. Jaap is flexibel en vangt geregeld trainingsuren van collega’s op. Hij is proactief en erg collegiaal. Alle sporters zijn weg van hem omdat hij zijn enthousiasme over sport goed over kan brengen omdat hij zelf ook zo’n ontzettend fanatieke sporter is!