Maayke Kooistra


Fysiotherapeut
Longtherapeut
Coronatherapeut
Claudicatiotherapeut

Fysiotherapeut – Longtherapeut – Coronatherapeut – Claudicatiotherapeut
BIG: 09920141704

In juni 2015 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.  Na mijn afstuderen heb ik mij breed kunnen ontwikkelen en op verschillende werkplekken ervaring kunnen opdoen. Ik heb altijd veel affiniteit gehad met de oudere patiënt en de eerste jaren vooral veel ervaring opgedaan in het behandelen van deze doelgroep, zowel in een revalidatie setting als in de reguliere praktijk.
In 2018 ben ik me ook verder gaan ontwikkelen binnen de chronische aandoeningen en heb ik de opleiding tot claudicatio therapeut afgerond en me aangesloten bij Chronisch Zorgnet (toen nog Claudicatonet). Hiervoor heb ik ook de cursus Motivational Interviewing afgerond.
Het begeleiden van deze trajecten en de mensen helpen een leefstijl te vinden die bijdraagt aan een betere gezondheid, maar waar ook ruimte is om (weer) te genieten van het leven, is iets waar ik heel veel energie van krijg en wat naar mijn mening ook buiten deze doelgroep goed toepasbaar is.
Vanaf het voorjaar 2020 ben ik me ook meer gaan verdiepen in longaandoeningen en ben ik nu ook als longfysiotherapeut en coronafysiotherapeut aangemeld bij Chronisch Zorgnet.
Ook bij het begeleiden van aandoeningen als een CVA (hersenbloeding of infarct), hartklachten maar ook bijvoorbeeld peesproblematiek heb ik de afgelopen jaren ervaring opgedaan en dit zijn doelgroepen die ik ook graag begeleid.
Als fysiotherapeut geloof ik in een actieve manier van behandelen. Tijdens mijn behandelingen probeer ik mijn patiënten uit te dagen met oefeningen en adviezen en daarnaast te begeleiden om zelf de regie te behouden en hun grenzen te leren kennen. Ik vind het belangrijk om niet alleen symptomen te behandelen maar ook te kijken waar de oorzaak ligt en daar dan samen mee aan de slag te gaan.
Voor mij als persoon is het ook heel belangrijk om veel en prettig samen te kunnen werken in een fijn team, daarom ben dan ik ook erg op mijn plek bij DBZ!
Buiten het werk om ben ik graag actief en ben ik regelmatig te vinden in de boulderhal. Verder heb ik een passie voor buiten zijn, buitensporten zoals windsurfen of skieën – maar ook lekker bezig zijn in de tuin en op vakantie de bergen intrekken voor wandeltochten.